Vi måste inte- Men vi vill!

Nu är det snart 4 månader sen vi skrev det senaste inlägget och det är jag glad för! Dygnet har bara 24h och vi använder dem fullt ut som det är och prioriterar inte att använda den åt att blogga utan lever istället i nuet. Vi skriver när vi känner att vi vill och när tiden för en sådan "hobby" finns över;) Idag är en sån dag👍
Efter att fått boktips av min mor och påbörjat läsningen av Emma Igelströms bok "All In" så har jag återupptagit mina tankar och funderingar som en psykolog fick mig att reflektera över under en jobbig period för ca 1år sedan.
* Vad är viktigt i livet
* Vem gör jag saker för
* Vad vill JAG

Redan när jag läste förordet i boken så visste jag inte om jag skulle börja skratta eller gråta- för det var som hon skrev mina ord (det med ICA är ordagrant vad jag flera gånger sagt;) Jag har valt att citera delar ur förordet: (Är ni inte intresserade av dessa fina, djupa tankar så bläddra neråt där vårens bilder och text kommer).

Ditt liv, ditt val!
När min terapeut frågade vad jag helst av allt ville göra i mitt liv fick hon svaret:

”Vet du, det här kommer låta konstigt med tanke på vad jag har presterat och så men min dröm är att sitta i kassan på ICA med ett stort leende.. Jobba åtta till fyra, komma hem, ha en rik fritid, träna tre gånger i veckan och bara vara nöjd” När jag sedan fick svaret ”Emma, det kan du glömma, du kommer aldrig bli den personen. Du kommer alltid vilja prestera och utmanas. Du måste lära dig handskas med det och det är inte farligt”

Sakta men säkert insåg jag att det faktiskt är just drivet som är en av mina största styrkor. Jag var bara tvungen att lära mig leva med det.

Jag började fundera på vem som har kommit på det här med ”rätt sätt”. Jag var tvungen att hitta mitt sätt.

Det finns inget facit i livet. Det finns bara ditt facit. Vi är alla olika. Vi har olika bakgrund, olika förutsättningar och vi har alla olika styrkor och olika svagheter. Det är det som gör det så extremt spännande och utmanande att leva. Det är inte alltid lätt, men man kan välja hur man ska förhålla sig till livet. Det har valet har bara du."

Något mer som jag känner igen mig i är stressen av att vara andra till lags. "Modet att våga säga nej. Vi säger ja fast vi egentligen inte känner att vi vill eller orkar". 

Skillnaden på att känna MÅSTEN och att VILJA , tar hon också upp och jag tolkar om det till mina egna tankar på följande vis:
*Jag Vill ibland göra saker för andra för att då blir jag glad.
*Jag Vill ha en fullbokad kalender för jag mår bra när jag har saker att göra.
*Jag vill gå ut och springa för att det är skönt och min kropp mår bra.

Några minuter efter jag läst om just detta (i solstolen bredvid mamma) så bevisar Millie enkelheten i livets val.

Mamma/mormor säger:
- Jag måste nog tyvärr åka hem idag för jag måste hem och vattna blommorna.
- Men vi har blommor här mormor. Du kan få låna dem och vattna dem. Så måste du inte åka hem- och hon lyser som en sol över sitt förslag💕

Mamma och jag tittade på varandra och konstaterade att hon har ju rätt! Vad är det värsta som kan hända? Blommorna vissnar... Det går köpa nya!

Så kontentan av läsningen blir:
Gör det du VILL i livet och gör val som du mår bra av!

Nu till vårens happenings!
Våren har bestått av en hel del resande, träning, jobb och roligheter men dessa bitar har även lett till stress och tjafs i vissa lägen.
Vi vet att vi som familj är iväg på mycket och har mycket runtomkring oss. Men vi gör det för att vi VILL och vi försöker alltid lösa det på bästa sätt- för våra barns skull men även för oss själva!

Här kommer ett axplock av diverse händelser:

I slutet på februari åkte jag och mamma (samt hennes väninna från Stockholm) till Vara och tittade på Hep Stars som firade 50år. Det var en mycket trevlig kväll som slutade med en bild i tidningen på oss två linslusar och självaste Svenne Hedund i egen hög person;)


Mars innehöll en tripp för mig och barnen till Jönköping där vi bodde på vandrarhem och träffade min bror Martin, Karro och kusin Erin. Jag och Karro var samtidigt då på Marie Fredrikssons konsert och åt på restaurang då hon fått det av mig i julklapp/30års present. En mycket mysig och trevlig helg, även om jag bröt ihop en gång mellan blöjbyten och trotsålder med en barnvagn som rullade ifrån mig på parkeringen;)
Samma helg var Linus i England på sin drömresa (även hans 30års present) Manchester- Liverpool tillsammans med min kusin Joel. Även de verkar ha haft en underbar (barnfri;) resa trots att Linus kära Manchester förlorade med 3-0 ( till Joels lycka!).
 
Mars är kalasens månad då Farmor Monica, farbror Robin och gammelfarmor Britt, tillsammans med Linus fyller år inom 8 dagar så varför inte då också trycka in en 30års fest för Linus med 40 gäster och även Lilos dop 2 dagar senare med 50 gäster!
Ett tag kändes det omöjligt men såhär i efterhand är jag supernöjd med allt då det var saker vi VILLE göra! Efter fina dikter och sångröster, samt en egenskriven låt av mig, framförd av Karro (ska fixa en demo:) så VILL vi stolt här visa upp vår älskade Lilo, Michelle Stjärnklar! (Namnet Lilo kommer efter en pizza i Västervik och Michelle till minne av min pappa).


April månad gick i påskens och solens tecken! Under påsklovet besökte hela familjen Stjärnklar öppna förskolan i Skara där vi "sjöng in" påsken. På eftermiddagen påskade vi i Ardala och Mil
lie ville inte sluta då hon insåg att korgen fylldes med mer och mer gottis för varje hus vi besökte;)
 

 I julas blev Millie helt blöjfri och nu vid påsk var tanken att hon skulle bli nappfri... Hon skulle lämnat alla nappar till påskharen som skulle byta ut dem mot godis. Vi  insåg dock att det blev för mycket för henne på en gång så hon sparade 2 att ha när hon sover och det har fungerat riktigt bra! Fast hon säger nu väldigt ofta att hon vill sova- för då vet hon vad hon kanske får;)
På skärtorsdagen begav vi oss alla 4 till Lysekil och Vann Spa. Där badade vi, lekte i lekrummet och sov gott i hotellets lyxiga sängar. När barnen somnat, gjorde jag och Linus lite chips, dipp och grönsaker, samt lite choklad och ett glas vin och bara njöt av stillheten💝
På fredagen åkte vi vidare mot Ljungskile och bodde hos min kusin Joel, Anna och syssling Isabel i deras stuga. Vi hade ett par supermysiga dagar med god mat (Joel är kock), trevliga spelkvällar och fina promenader. Millie älskade att mata grannens hönor medan Lilo hellre låg i vagnen och njöt av den friska luften;)
 
 
 
April avslutades med ytterligare en 30års fest i Göteborg då Joel fyllde år i början av månaden.
Förutom dessa händelser så började jag även jobba 25% och Linus är hemma måndagar. Samt att vi (Linus och jag) höll i barngympa i Ardala under 8v som blev mycket populär med 31st deltagare! Den hade vi för att vi tycker idrott är roligt och vi VILL att Millie ska få möjlighet att röra på sig med barn i sin egen ålder och känner, då hon visade sådan glädje till gympan i höstas med Friskis och Svettis.

Valborg firades med vänner och alla tankar som var över gick då till min pappa som skulle blivit 61år. Mamma kom upp över helgen och fick se Millie springa sitt första lopp "Spring för livet" där varje anmälningsavgift går till Cancerfonden. Även jag och Linus deltog och tog oss runt milen tillsammans. Jag kände mig relativt fräsch medan Linus behövde lite mer peppning för att inte bli omsprungen av gubbarna som flåsade oss i nacken... Men vi gjorde det, tillsammans, och för den goda sakens skull- och det var riktigt roligt!
 
 
Förutom fotbollen som drog igång ordentligt  under maj månad besökte vi Västervik och gick på Karros 90tals fest och hade en egen Lilohelg! Millie var i nämligen i Vimmerby tillsammans med mormor och kusin Erin hemma hos hennes mormor.

Millie fick mersmak för mormor och mormor fick mersmak för Millie så lilla tjejen spenderade även helgen efter hos mormor och vi kunde verkligen varva ner och lägga lite tid på Lilo som mest annars får följa med på våra och Millies aktiviteter. Vi besökte då Stadsfesten i Skara där vi åt ute med vänner och lyssnade på gästartisterna som spelade vid öltälten.
Det hanns även med en tripp till Växjö för att fira Lina "Linkan" Lindqvist som fyllt 25 och tog examen. Där träffade jag några av mina gamla bandyvänner och vi njöt återigen av det fina vädret. Eksjö stadslopp stod  passande för dörren när vi ändå var i Småland och jag genomförde milen i tävlingssammanhang för andra gången på en månad och Millie sprang barnloppet på 600m. Hon sprang hela vägen och hon hade jätteroligt!
Snabbt hem från Småland och svida om för möhippa/svensexa för våra vänner Martin och Irene. Det var två trevliga tillställningar och vi längtar nu till helgens stundande bröllopsfest💖
Efter ett trevligt Nationaldagsfirande i Händene tillsammans med farmor så vankas det nu skolavslutning imorgon. Från tisdag nästa vecka går vi hela familjen på ett långt och förhoppningsvis skönt sommarlov!
På tal om måste och att vilja så kan jag utan problem säga att sommarlovet är något vi VILL ha;)
Nehe- nu är det dags för lillan att försöka få i sig lite gröt då hon nu vid 6månader börjat testa lite "smakisar". Det går väl sisådär...:)
 
 
GLAD SOMMAR!