Bridget Jones i Phuket...

Dags för en tjejtrip tyckte vi och på torsdagen begav sig Isabell och jag till flygplatsen. För att få lite fredagsfeeling beställde vi varsin drink där vi såg att de mättade upp 3 olika mått i varje drink vilket innebar en 18cl drink serverad i plastmugg och sugrör... Kanske inte fredagsfeeling utan mer McDonalds take away, men goda var dem och det resulterade i 2 mycket fnissiga tjejer.
Inte för att man dömer någon efter utseendet men då jag såg en rätt ovanligt storvuxen människa där han/hon frågan var osäker på så uttrycker jag högt till Isabell - Wow, look left! Hmmm, Isabell viker sig dubbelt och många andra tittar också åt det håll jag menat??? Var jag inte diskret när jag bytte språk? Det gör jag ju alltid när barnen inte ska förstå... Ajdå, kanske hade varit bättre att prata svenska i det här fallet🙈 Nåja, efter ett gungande plan som egentligen stod still😂 så kom vi till slut iväg mot destination Phuket.

Taxin tog oss till Chalong bay där vi skulle träffa Vinkölspöjken Mikael Pettersson, som arbetar som dykinstruktör. Första kvällen blev det lite barhäng och dans till Dansbandskungens låtar och boende på ett enklare hostel. Fredagen ägnades på Kata beach i mäktiga vågor, vita stränder och en helt underbar ansiktsmassage!!!
Innan hemgång till Mikaels lägenhet, så träffade vi en kanadensare som vi började prata lite med... På en kort stund så hade vi utbytt kontaktinformation med varandra då han bodde på havet och ägde en segelbåt!

Vi funderade om det egentligen stämde allt han sa och om vi verkligen haft sådan tur, att träffa rätt man på rätt plats och då vi på kvällen fick ett långt mail med instruktioner inför lördagens båtutflykt så verkade det stå rätt till!

På lördag morgon åkte vi ner till Chalong Pier, där vi möttes upp av vår 62årige Mr Darcy (Ja, han hette faktiskt Darcy).
Vi tuffade ut i en motorbåt till hans ankrade segelbåt och riggade segel, laddade med proviant och is för att börja susa iväg. Han lärde oss hur man styr och vad man behöver göra och sommarens häftiga segeltrapats med min morbror (SM i trissjolle) gjorde sig påmind igen💖
Tyvärr var det lite lite vind under dagen men vi solade, pratade och badade. En trevlig dag av en liten pratglad skeppare som legat ute till havs i 10år. Så efter god mat och bananpannkaka som Mr Darcy tillagade så susade vi tillbaka i samband med solnedgången. Det var två trötta tjejer med gung i benen som molade hem mot lägenheten den kvällen.

 
Tyvärr så hann vi äta lite mat från ett restauranghak innan läggdags vilket troligtvis slog ut Isabell, då hon under natten till söndagen fick springa upp och kasta ur sig maginnehåll flertalet gånger... Så söndagen tillbringade hon i sängen medan jag tog mig för en egen liten utflykt. Joggingskor och sikte mot "The Big Buddha". I ett disigt bergsområde fick det mestadels bli en tung promenad då lutningen var enorm och vägarna ringlade sig friskt. Men efter 5km så var jag uppe- Mäktigt!
Lite vitt bröd, Coca Cola och vätskeersättning köpte jag med till Isabell vilket gjorde henne hyfsat pigg igen och vi kunde bege oss mot flygplatsen och flyga tillbaka uppåt och ta taxin tillbaka mot vårt kära Ban Phe! Tack Isabell för en underbar tjejweekend💝🇹🇭⛵️🍹😎