Att vara NÖJD?!

 Imorgon är det 5veckor sedan jag åkte. 5veckor från min familj, mina vänner, mitt arbete, min fritid, min säng, mitt land som jag trodde var min trygghet.
Jag åkte till något okänt, ett land med mer fattigdom, mer spartanskt och där man får hela tiden hitta lösningar tillsammans, där alla är hjälpsamma och glada för det lilla!
När jag väl har tillgång till wi-fi och tar mig tiden att bläddra igenom Facebookflödet så möts jag av en fientlighet, en ilska, ett hat, mot vårt land och dess regering. Inga möjliggöranden, lösningar eller hjälpsamhet, bara konstateranden, påhopp och negativitet. Yttrandefrihet i all ära, men vad hände med ordet konstruktiv kritik?!
Främlingsfientlighet och smutskastning, sorg och bitterhet är vad Sverige känns som just nu. Men jag hoppas jag har fel, och att vi kan börja tänka steget längre, och fundera över varför vi engagerar oss i något och hur vi gör det. Hjälper mina åsikter och vad har jag för grund till dem?Kan jag påverka eller engagerar jag mig bara för att jag kan och att de sociala medierna är så lättillgängliga?
Jag är glad över att inte ha möjligheten längre, av att ständigt vara uppkopplad i den digitala världen och bli proppad med information, där källkritik inte verkar finnas. Jag är glad över att just nu vara i ett land, där man varje dag får leenden, hälsningar av okända folk, som inte bryr sig om varken tid eller pengar, utan lever för stunden och nuet, och mår bra i den just där och då💝 Imorgon är morgondagens bekymmer, bussen går en gång i timman ungefär, men någon exakt tid när under den timman- det spelar ingen roll. Om maten man beställt inte finns, då gör dem något annat utan att fråga- för det fanns ju inte det som jag beställde men mat måste man ju ha. Här är det inte tal om att man vill ha en kebabpizza, utan lök, med räkor på halva och såsen bredvid, och om det skulle bli fel så kräver man pengarna tillbaka eller en ny- här handlar det om att få mat i magen och vara nöjd👍
Jag brukar alltid säga att man aldrig ska sträva efter att vara nöjd, för vad har man då att sträva mot längre fram? Men det kanske just är det- det kanske inte finns något längre fram, kanske inte finns någon morgondag och med detta vill jag givetvis skänka en tanke till Trollhättan och de drabbade där, men också en vädjan till Er om att titta Er omkring, tänk på vad ni har just nu- och känn Er nöjda med det!💖

I torsdags flyttade jag från min Dream Village-resort, till vårt hus i Pinery Park som vi ska bo i resterande tid. Det är en 3plansvilla så snickare har varit här och mätt och ritat, så på tisdag ska det levereras och sättas upp grindar för trapporna och jag känner mig NÖJD över att lyckats ordna både snickare men även att kommunikationen troligtvis fungerat. Resultatet återstår att se och bilder kan komma längre fram.
I fredags var det "tjejkväll" med kollegorna här i mitt nya hus och det blev en trevlig men sen fredagkväll. Lördagen bestod av träning med Åsa, sen shopping i Rayong där det inhandlades mat och barnartiklar. Leksaker, potta, blöjor och livsmedel i större mängder då jag faktiskt tänkt att matlagning ska ske- inte bara restaurangbesök! Jag hoppas verkligen att vi kan få en vardag här med rutiner och semester om vartannat. På kvällen skrevs det hyreskontrakt med Pom och det skålade vi in över en kokosnöt👌

Igår åkte jag med familjen Blomkvist/Ekholm till en lyxig semesterresort "Marriot hotel" där vi solade och badade. - Det var en semesterdag kan jag säga! Sååå fint!

Igår var det tydligen ändring till vintertid i Sverige vilket helt passerat mig förbi. Det tog en stund innan jag insåg att skillnaden helt plötsligt var 6h istället för 5! Den skillnaden märktes konstigt nog markant då jag tycker dagarna nu börja gå långsamt när det väl närmar sig familjens ankomst. Om jag tyckte att tiden börjat krypa fram så blev det inte lättare av att någon tog tag i skalet och backade snigeln ytterligare. Lång väg tillbaka ett varv runt klockan och när jag vaknar så går ni nu nästan och lägger Er... 
Att ringa under dagen och kunna pricka in de få gemensamma vakna timmarna utan arbete för mig eller familjen blir inte lättare precis- men jag får försöka se till vad jag har istället och det är att nu är det Bara! 3 nätter tills de åker och 4nätter tills de är här!

Under tiden här så tränar jag på att varva ner och bara "va". Så yoga har jag iallafall varit på en gång, samt att IQ-pusslet jag fick av min svägerska nu åkt fram lite då och då:) Är dock fortfarande på 2D-nivån men det är jag NÖJD med!
Ha det bra alla mina glada och NÖJDA läsare! / M⭐️