Vi pausar luffandet mot lyx i Denia- Spanien några dagar🌟😎

När vi åkte tåget till Spanien så var det stopp i Barcelona och Valencia. På vägen började vi kolla flyg hem från Madrid och upptäckte att de avgångar vi hade tittat på för 3veckor sedan- nu var borta eller låg skyhögt i pris 💸 I Barcelona gick vi och åt på en restaurang och diskuterade hur vi skulle göra. Vi sökte då efter flyg från Spanien- Sverige för att se vad det gick för avgångar över hela länderna och överst kom en avgång Palma- Göteborg 🧐 Jag har aldrig varit på Mallorca och Linus hade varit där när han var liten och med några kompisar i yngre år (Magaluf 🍻 ). Då vi såg att det gick direktfärja🛳 till Palma från staden Denia som vi skulle vara i under några dagar hos våra vänner, så bestämde vi oss för att ändra vår rutt! 


Barcelona- Valencia tog ca 2h och sedan buss sista biten till Denia (2h) där Robert väntade på oss med deras hyrbil.

Väl vid deras lägenhet så blev vi glatt överraskade och mycket imponerade av deras semesterbostad🙀👌🙌  

(null)

Det var 2 våningar med 3 stora sovrum, 1 stort vardagsrum med dubbel bäddsoffa , 1 kök, 2 toaletter och 2 enorma terasser! På takterassen fanns det en gasolgrill, konstgräs, solstolar, soffgrupp och en jacuzzi 😅 Takterassen hade både havsutsikt, utsikt över den tillhörande utomhuspoolen och en fantastisk utsikt över bergen en bit bort! - Wow! Jag kommer avsluta inlägget med en länk till deras hemsida där ni kan se mer bilder, samt information om hur ni kan gå tillväga om ni skulle vilja flyga ner och hyra denna lägenhet.

Nog med "skryt" om själva boendets faciliteter (som i relation till våra tidigare enklare hotellvistelser blev klassat som ett 🌟🌟🌟🌟🌟 spahotell för oss😇).

Dessa 5 dagar i Denia har bestått av bad vid poolen nedanför, siesta mitt på dagen några timmar då det varit för varmt för att vistas ute, bad och strandhäng vid havet som bara ligger ca 5min promenad bort, fantastiskt goda luncher hemmavid och restaurangbesök varvat med grillning på kvällen. 

(null)


(null)

Till skillnad från Frankrike så anser jag att Spanien verkligen har en vänlig och inbjudande atmosfär med en härlig matkultur!  Att gå och handla i mataffärerna var som en dröm 😌 De hade ett fantastiskt utbud till fantastiska priser 🤗 De har allt du kan önska dig kring både mat, dryck, snacks och desserter. Fräsch plockmat i charkuteriernas utbud på ostar, skinka, fisk och skaldjur m.m gick inte att se sig mätt på- så det var bara att fylla vagnarna, tillsammans med allt annat gott som fanns på hyllorna i affären. 

Jag upplevde Denia som en lugn turiststad där "city" ligger precis vid hamnen (ca 2km från lägenheten). Här hittar du klädaffärer, restauranger och glassbarer i mysiga gränder och även marknadsstånd med diverse accessoarer på rad längs med vattnet. 

Kvällarna är ljusa och varma och mattiden gentemot den svenska, skjuter man på och därför är även siestan mitt på dagen välbehövlig för alla! 😴☺️

Innan middagen så erbjöd familjen Bejnö/Noren alltid lite bubbelbad i jacuzzin inklusive lite bubbel i glas och snacks som "förrätt". 

(null)

Restaurangerna erbjöd olika kulturella matupplevelser men genomgående var det bröd, aioli och annan tapas. Vi valde en fiskrestaurang och en italiensk de 2 kvällarna vi åt ute.  

En dag blev vi körda till ett shoppingcenter ca 15min bort, där vi besökte klädaffärer såsom Zara, Vans, HM och åt på McDonalds med Frozen Yoghurt som efterrätt🙌

Vid havet fick vi möjligheten att testa familjens inköpta "SUP" som i detta fall står för Stand-Up Paddel (vilket jag testat tidigare även om det inte syntes) men även barnen löste galant för att vara deras första gång 🌟🌟💪👍🏄‍♂️

(null)

Under tiden vi "SUP:ade", var Linus iväg och bokade färjan till Palma. För ca 2700:- tar oss färjan till Mallorca (på ca 5h) och direktflyget från Palma-Gbg (tar ca 3h) kostade ca 1200:- pp. Detta blir då ca 2000:- totalt pp för färja till Mallorca och flyg till Sverige. Vi tror och hoppas det kommer bli kanon 😎👌

I samband med valet av Mallorca hörde vi av oss till en ledare för mig, (när jag spelade bandy i IFK Nässjö) som både jag och Linus har en god relation till. Han bor nämligen på Mallorca numera. Tydligen bodde han mitt i centrala Palma och han blev väldigt glad över att vi skulle besöka "hans" ö. Så hotell var i hans ögon inget alternativ, utan det var redan bestämt att vi skulle husera in oss hos honom vid ankomst för att sedan utforska staden med egen guide och därefter se vart/ om vi eventuellt ville ta oss vidare. Han erbjöd även sina barnvaktstjänster om det var av intresse för oss, så kanske att det blir en middag på tu man hand under vistelsen också om barnen hellre skulle vilja stanna "hemma" med snacks och film en kväll 🤔😜👫❤️ 


Innan jag avslutar detta inlägg härifrån färjan som strax gör ett stopp på Ibiza för upphämtning av fler folk, så vill jag ge er lite bilder från en härlig bergsutflykt vi gjorde en tidig morgon medan det forfarande var hyfsat svalt.

Familjen Bejnö/Noren tog med oss upp på berget Montgo som vi såg från terassen, där vi vandrade upp ca 350-400m ö h, på slingrande grusvägar. Vandringen ledde oss till slutmålet som var grottan Cova de l’aigua. Under vandringen hade vi hela tiden en otrolig utsikt och barnen var nöjda med lite depåfyllning av "oreos" då och då, med matigare matsäcksintag vid grottan. 

(null)

(null)
Efter vandringen åkte vi vidare till Les Rotes som erbjöd snorkling vid klipporna där diverse fina fiskar kunde utforskas! 
(null)
Jag kan verkligen rekommendera Denia som semester-resmål om ni är sugna på att åka iväg en vecka för sol, bad, harmoni och utflykter! Man kan ta flyget till Alicante eller Valencia och sedan ör det ca 1,5h transfer till Denia. Rekommenderad period för att åka klimatmässigt är mellan maj-oktober. Läs och se mer på deras egen hemsida http://www.denialife.n.nu , så ska vi nu ta och utforska Palma/ Mallorca några dagar🤗😎🏝 
/ M💫